23948sdkhjf

Tre webbutikker er blevet politianmeldt for at vildlede om abonnementer

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt tre virksomheder for vildledende markedsføring. Det drejer sig om gipote.dk, plusshop.dk og baseprice.dk.

De tre virksomheder sælger forskellige produkter og ydelser på nettet, men anvender det samme forretningskoncept, hvor et køb medfører et løbende abonnement.

- Det er vildledende, hvis en virksomhed ikke oplyser den fulde pris og vilkår over for sine kunder. Desværre får vi klager over mange webbutikker, der tilsyneladende ikke ønsker at oplyse kunderne tydeligt om, at man kun kan være kunde, hvis man køber et abonnement, siger Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i en pressemeddelelse.

Hun vurderer, at de tre virksomheder ikke oplyser kunderne tydeligt om, at de tilmelder sig et abonnement, når de handler på hjemmesiderne. Efter Forbrugerombudsmandens opfattelse bliver kunderne derfor vildledt.

For køb i Plus Global og Nordic-eCommerces webbutikker tegner man nemlig et abonnement, når man køber produkterne.

Den tredje virksomhed Petimo A/S tilbyder forbrugeren at købe adgang til kontaktoplysninger på sælgerne bag de markedsførte hundeannoncer på webbutikken. Køb af adgangen til kontaktoplysninger på sælgerne er betinget af, at forbrugeren tegner et løbende abonnement.

Forbrugerombudsmanden har behandlet sagerne efter klager fra forbrugere, der er blevet overraskede over, at de pludselig blev opkrævet månedlige beløb efter at have handlet på hjemmesiderne.

- De virksomheder, der ikke oplyser tydeligt om abonnementsvilkår og priser, kan risikere at skulle betale penge tilbage til kunderne for abonnementerne. Som forbruger kan man naturligvis ikke blive forpligtet til at betale for et abonnement, som man ikke er klar over, at man skulle have købt, siger Christina Toftegaard Nielsen.

Plus Global ApS er politianmeldt i 2018 for en tilsvarende overtrædelse. Da hed virksomheden YY Trading ApS.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078